5 Eylül 2010 Pazar

Ölmüş eşeğe makyaj

"Ölmüş eşeğe derisinin yüzülmesi elem vermez" diye bir atasözü vardı ya, artık kafamızı kessen kanımız akmaz. Ama o kadar zaman yapılmayan transferin şimdi yapılması adamı deli ediyor uleeenn!...

Rosicky ve Ledesma alınsa çok büyük transfer olacaklardı ve kesinlikle takıma yararları dokunacaktı. Ama çok da o kadarında gözümüz yoktu hani. Bizi Sabri'den kurtaracak bir sağ bek, ortada da Barış'tan kurtaracak bir göbek elemanı, ha unutmadan iyi de bir kaleci, sonra mümkünse Ayhan'ın daha üretken olanından bir orta saha daha. O kadar adam yollandı ki daha fazla transfer isteme hakkımız da doğdu. Mesela bir de Baros'a yedek.

Ama efendiler gittiler bâde harabi'l Basra, yani iş işten geçtikten sonra 2 tane yıldız getirdiler bizimle alay eder gibi. E be arkadaş, bu işin Avrupa'sı yok, bi şeyi yok artık. Bu ligin diğer 17 takımından halı saha maçına adam seçer gibi herhangi 11 adamı topla, üstlerine Galatasaray formasını giydirip Ali Sami Yen'e çıkar, zaten ligde ilk 3'e girer bu takım. Giremez mi? Bu saatten sonra ne yapacaksın transferi? Haftada 1 maç! Yapacağın iş altyapıdan fazladan 3-4 çocuğu daha as takıma almak, kritik olmayan maçlarda adam başı 5-6 kere görev vermek ve yetiştirmek.

10 Numara şu anda Galatasaray'ın öncelikli transfer bölgesi değil. Ama yine de Misimovic'tir sonuçta, dursun bir köşede, gerekebilir. Gelelim Insua'ya. Arkadaş, şu anda Galatasaray'ın en futbolcu gerekmeyen mevkii neresidir diye sorsan gözüm kapalı "Sol bek" derim. En muhtaç mevkileri saymıştım zaten, bunların dışında meselâ savunmanın göbeğine adam alsan "Ne gerek vardı" demem, sağ açık alsan olur, Kewell ve Arda'nın varlığında sol açık bile alsan bu kadar kızmam, ama arkadaş bu takıma sol bek transfer edilir mi ya?

Balta gösterişsiz oynuyor ama o mevkinin adamı. Bir de Çağlar diye yine kaliteli bir çocuk getirmişsin, karşılığında bir sürü genç umudunu vermişsin üstelik. Şimdi bu 2 adamı kulübeye oturtup, onca para döküp Insua alıyorsun, ğöhh be kardeşim. Yapma yâhu, yapma gözünü seveyim.

Sizin yaptığınız iş; evde karısının, çocuklarının karnını doyuramayan fakir inşaat işçisinin 6 ayda bir son model milyarlık cep telefonları almasına benziyor. Yapmayın arkadaş, bu kadar güzel takımı, böyle yavşakça, böyle hoyratça harcamayın.

Hâldun abi, üşüyoruz...

1 yorum:

Güzel yaz.