12 Mart 2009 Perşembe

Kötü Oyun, 3 Puan, Zirveye Bir Adım Daha

Bu hafta esaslı kötü futbol oynadık, ama 3 puanı aldık mı aldık. Bir de kapıda bir Hamburg maçı var, o zaman iyi futbol beklememek gerekirmiş. Peki, beklemeyelim. Aman siz Almanlar'a karşı başımızı eğdirmeyin yeter.

Bülent Korkmaz, Bordeaux maçı dahil, doğrularıyla da hatalarıyla da Skibbe'nin şablonunu, sistemini sürdürüyor (Skibbe'nin artık iyice tozuttuğu 3'lü savunma günlerini hariç tutuyorum). Bugüne kadar oynadığımız oyun da, oyuncular da (Sabri'si, Nonda'sı, Mehmet Güven'i vesairesi) Skibbe patentli. Oyun olarak pek bir değişiklik görmesek de oyuncu olarak bir değişikliği ilk kez gördük bu maçta; Serkan Kurtuluş. Sabri'nin oynamaması için ancak cezalı olması gerekiyormuş ve "alternatifi yok" bahanesiyle Galatasaray formasını bir türlü üzerinden çıkartmayan Sabri'nin meğerse böyle esaslı bir alternatifi varmış da sezon başından beri bizden özenle saklamış onu Skibbe efendi.

Neyse, zararın neresinden dönülse kârdır. Kaptan umarım Hamburg maçında Serkan'a şans verir sağda. Meira'nın yokluğunu ise hiç forma giymeyen Semih'le doldurmak yerine, Balta'yla, Balta'nın solda bırakacağı boşluğu da Volkan'la doldurur. Nonda'yla ilgili dileklerimi tekrarlamayacağım. Kaptan da bu konuda Skibbe gibi ısrarlı ve Karan'a hâlâ şans vermedi. Umarım çok geç kalmaz.

Sonuç olarak Bursaspor gibi tehlike yaratabilecek bir takımı burda yendik. İlk yarıda Bursa'da oynanan maçtaki performanslarının üçte birini bile oynamadı iki takım da. Tatsız tuzsuz bitti gitti.

"Bakalım bu hafta kim / kimler takılacak" diyorduk; Sivas kendi sahasında Ankara'ya puan verirken, Trabzon da Avni Aker'de Konyaspor'a yenildi. Hep sen son dakikalarda kazanmayacaksın ya Trabzon, bırak bir maçı kazanmak için de futbol oynaman gereksin. Fenerbahçe beklenilenden çok rahat, Beşiktaş da güç belâ galibiyetlerle zirve iddialarını sürdürdüler. Beşiktaş'a yenilen Hacettepe de artık "Ben gidiyorum" diyor. Belki de herşey "GB OFTAŞ"ın "Hacettepe" olmasıyla başladı. OFTAŞ'ın adıyla birlikte ruhu da gitti sanki. Bakalım diğer 2 takım hangileri olacak? Kocaeli direniyor.

Gelelim şampiyonluk değerlendirmemize. Bu hafta Sivas yine şampiyonluk şansını düşürürken, Beşiktaş yükseltti. Galatasaray'la Fenerbahçe mevcut şanslarını korudular. 5'li içinde en az şansı verdiğim Trabzonspor da... Trabzon dışındaki 4 takımın şampiyonluk şansları birbirine yakın. Ben yine küçük bir farkla da olsa en iddialıyı Galatasaray görüyorum. Fenerbahçe'ye karşı Avrupa'da oynama dezavantajı ve fikstür avantajı var. 5 takım içerisinde fikstürü en zor takım Fenerbahçe. Zor geçmesi muhtemel bir Kayseri'yi kolay geçtiler. Bakalım diğer maçlarda ne yapacaklar?

Önümüzdeki hafta şampiyonluk savaşında ciddi bir cephe muharebesi izleyeceğiz: "Trabzonspor-Galatasaray". Ya ben haksız çıkacağım, Trabzon, Galatasaray'ı bile yenebilecek kadar "olduğunu" gösterecek ve artık şampiyonluk konusunda ciddi şans vereceğim, ya da Galatasaray, "Galatasaray gibi" oynayıp Trabzon'un sahte kahramanlığının foyasını meydana çıkartacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yaz.